Dags att arrangera julbord?

Börjar det bli dags att tänka på firmans årligen återkommande julbord, och är det kanske rentav så att det ligger på ditt bord att arrangera det hela? Då har du en diger uppgift framför dig, men en som också är rätt så tacksam. Det svåraste med att arrangera ett julbord är att försäkra sig om att alla som kommer faktiskt har något att äta. Det gäller då personer med olika former av matallergier, eller sådana som helt enkelt är vegetarianer eller veganer. För 25 år sedan var detta ett större problem än det är idag, och medvetandenivån om att alla, faktiskt, inte kan eller vill äta samma saker är mycket större. Men det kan ändå vara på sin plats att tänka efter lite extra här, så att det inte bara finns alternativ, utan alternativ som faktiskt också är goda.

Sedan är också frågan om det ska bokas in någon extra underhållning, eller om det räcker med ”bara” själva julbordet. Det är en fråga som inte har något självklart svar. I många fall räcker ett bra julbord utmärkt väl på egen hand, men extra underhållning visar att du (och företaget) har tänkt lite extra, och vill ge de anställda något mer än ”bara” god mat och dryck. Det finns massor med spännande alternativ när det gäller underhållning till julbordet. En skara muntra musikanter, måhända? Eller en riktig trollkarl som underhåller och förtrollar besökarna. Eller nästan vad som helst.

Att addera underhållning av något slag till julbordet gör också att det kan ”uppgraderas” till julfest, något som självklart enbart är positivt. Gör något större av det årliga julbordet, för det är något som kan behövas mitt i december, innan julledigheten har tagit sin början. På så vis kommer de anställda att få lite extra energi inför det nya året, vilket kan behövas i mörkret och kylan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *