Dags att sälja bostaden?

Att sälja sin bostad är ett nästan lika stort beslut som att köpa den. Helst av allt vill man ju gärna få mer betalt för den än man betalade före den, eller i alla fall ungefär lika mycket. Men det gäller också att komma ihåg att en bostadsaffär inte nödvändigtvis är över bara för att pengar och kontrakt bytt ägare. Även efter att du sålt din bostad kan du ställas till svars över diverse fel – verkliga eller påhittade – som påträffas i bostaden. Sådana tvister kan bli långdragna och, om det vill sig illa, kostsamma. Som privatperson kan det vara svårt att gardera sig mot sådana saker, hur noggrant man än tycker sig ha besiktigat lägenheten innan försäljningen.

Därför bör man om man ska sälja sin lägenhet anlita en fastighetsjurist. Även om det inte är gratis, så innebär det en ökad säkerhet som kan löna sig. Att sköta en bostadsförsäljning helt och hållet på egen hand är inte omöjligt, men definitivt svårt, och risken för att man gör något fel är betydande – fel som kan få allvarliga konsekvenser. En fastighetsjurist hjälper dig med pappersarbetet, så att allt går rätt till och följer rådande svensk lagstiftning.

Men trots att vi är svenska och därmed konflikträdda så händer det ibland att två personer har olika åsikter, och inte kan komma överens. Det är då man kommer att behöva en fastighetsjurist som allra mest. Ibland kan konflikter lösas utan att utomstående behöver blandas in men långt ifrån alltid. Med en fastighetsjurist på sin sida kan man känna sig säker på att man inte blir lurad, och att det hela löses på ett för en själv fördelaktigt sätt. En del kanske vill maximera sin vinst vid en fastighetsförsäljning genom att inte anlita vare sig mäklare eller fastighetsjurist, men som torde framgå så är det en falsk besparing som kan kosta mer än den smakar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *