Härlig äppelpaj!

Äppelpaj är aldrig fel, och det är inte heller svårt att göra. Här kommer ett recept på en härligt god äppelpaj som är snabb och enkel att svänga ihop när man väntar gäster eller när man helt enkelt är sugen på något gott!

Äppelpaj

Fyllning

  • 5 äpplen (fasta och syrliga)
  • 1 dl socker
  • 1 msk kanel

Pajdeg

  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1,5 dl socker
  • 100 g smör

Tillagning

  1. Skölj, kärna ur och dela äpplena i bitar, ca 1×1 cm stora. Lägg äppelbitarna i en smord ugnssäker form. Strö över socker och kanel och blanda runt.
  2. Blanda de torra ingredienserna till pajdegen. Arbeta in smöret till en deg. Täck äppelbitarna med degen.
  3. Grädda i 225 grader i ca 25 minuter tills pajen är gyllenbrun.
  4. Servera gärna med glass eller vaniljsås!

pelle

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *