Hund stoppar flyplanen

Att vara pilot kan vara ett nog så omväxlande yrke, det är inte bara att lyfta, flyga och landa. Man måste ibland ta hänsyn till olika faktorer, som till exempel vädret, som kan göra det omöjligt att lyfta eller landa.

Många människor sitter på flygplatsen och väntar, blir irriterade och ojar sig över att inte komma fram i tid. Vad man egentligen borde göra är att ge en stor eloge till alla de som håller i trådarna, och bedömer när ett plan kan lyfta eller landa. Det handlar ju trots allt om säkerhet.

Idag kan vi läsa om en lite annorlunda faktor som gör att planen inte kan landa. De cirkulerar nämligen ovanför Arlanda på grund av att en lös hund springer på landningsbanorna. Enligt uppgifter från Aftonbladet ska hunden ha rymt från en bur som gått sönder.

Att flygtrafiken blir försenad är givetvis tråkigt för de som har tider att passa, men det viktigaste i den här historien borde väl ändå vara hunden! Jag kan inte ens tänka mig känslan av att flyga med min hund, bara det lite läskigt, och sedan få reda på att hunden rymt och springer omkring där flygplanen ska landa.

Hoppas innerligt att de fångar in hunden, och att den mår bra under omständigheterna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *