Inspirerande träningsläger

träningslägerFör många är träningsläger en stor inspirations- och motivationskälla. Att få åka iväg till en annan ort som en liten semester där man får komma bort lite och fokusera på sin träning samtidigt som man blandar det med andra roliga aktiviteter är oftast både lärorikt och otroligt kul. Det går förstås att skapa sitt eget träningsläger om man åker bort för att just träna, och det blir mer och mer populärt med träningsresor och hotellanläggningar som erbjuder träning som en del av vistelsen, men när man pratar om träningsläger så är det ofta de läger som föreningar och klubbar anordnar som man menar, som till exempel hockeyläger, simläger eller skidläger.

träningsläger har man möjlighet att fokusera extra mycket på träningen och på att utvecklas, men det finns också en annan viktig del av träningsläger och det är att göra gruppen eller laget tightare. Man skapar helt enkelt en bättre sammanhållning när man gör saker tillsammans, och det är därför det också är viktigt att ha med roliga aktiviteter som man gör tillsammans utanför träningstiden. Detta är förstås extra viktigt i lagsporter där mycket hänger på att man känner varandra väl och kan lita på varandra för att lagspelet ska fungera optimalt, men även i individuella sporter är det viktigt att ha stöd av sina kamrater eftersom truppen ändå gör mycket tillsammans. Det får inte finnas några negativa känslor inför en tävling, och då är det viktigt att man trivs och kan slappna av med de andra gruppen.

Träningsläger är med andra ord väldigt inspirerande och motiverande på många olika sätt, och har man chansen att delta på ett sådant bör man definitivt göra detta. Man utvecklas på flera plan och det är alltid bra att få lite miljöombyte i vardagen för att kunna se på saker med nya ögon. Förhoppningsvis får man nya insikter, lärdomar och härliga minnen att plocka fram när träningen känns tung!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *