Nästan allting är dåligt

Det är mycket som sker i världen just nu, och det mesta av det är inte speciellt trevligt. Att då försöka skriva på en nyhetsblogg är inte så roligt, då det inte känns som om det finns någonting positivt att skriva om, bara eländes elände överallt, i precis hela världen. Allt sådant uppmärksammas ju också mycket, så till den grad att det känns meningslöst att skriva om det – vad finns att säga som inte redan har sagts? Det känns lite som om ett tredje världskrig står för dörren. Vissa anser till och med att det redan startat, vi är bara inte medvetna om det ännu, precis som det tog tid innan vidden av det som hände under första och andra världskriget gick upp för folk.

Det kunde varit värre
Å andra sidan så kunde det ha varit värre. Jo , det är faktiskt sant. Nyligen så skrev DN en artikel om Stephen Hawking, där de gick igenom några av hans domedagsteorier, och även några av de mer positiva saker han sagt.

Bland det negativa återfinns bland annat tanken på annat liv i universum, som är flera miljarder år äldre än mänskligheten och därmed extremt mycket mer avancerade. Enligt Hawking finns det inga skäl till att de inte skulle se på oss som vi ser på bakterier. Inte bra.

Stephen Hawking.
Stephen Hawking provar på tyngdlöshet.

Tänker på annat
Allt elände gör att det är lätt hänt att man försöker stänga världen ute, och jag erkänner att jag också är skyldig till detta. På sistone har mina tankar mest kretsat om att jag i vår ska ordna med en inglasning av min altan och göra om den till ett redigt uterum, något som jag tänkt på i många år. Kanske lite själviskt när världen ser ut som den gör, men om man inte tänker på sig själv också så kommer man inte att må bra, och inte orka att hjälpa andra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *