Prova en guidad flugfisketur!

Sugen på en ny hobby? Varför inte testa flugfiske! Det behöver inte vara så krångligt som det ser ut. Visst är det en hel del saker man ska hålla koll på, men om du börjar i rätt ände så kommer du snart att känna dig hemma bland flugor och linor. Att ställa sig i vattnet helt utan tidigare kunskaper är kanske inte det bästa du kan göra. Börja med en kurs istället!

Flugfiske i Älvdalen

Flugfiskekurser erbjuds på många olika platser i vårt land. En av dessa platser är Älvdalen i Dalarna. Älvdalens fiske är väldigt fint med ett stort urval av fiskevatten bestående av såväl strömmande vatten som mängder med sjöar och tjärnar. Den vackra Österdalälven är i allmänhet mycket lättvadad och bjuder på både harr och öring.

Älvdalens Fiskecenter håller både flugfiskekurser för nybörjare och för mer erfarna fiskare. Är du novis kan du välja att vara med på en guidad flugfisketur som går igenom grunderna i flugfiske, och har du redan gått en nybörjarkurs eller kanske redan flugfiskat en tid så finns det också fortsättningskurser där guiden går in mer på djupet i finslipning av kastteknik, var man hittar fisken och hur man läser vattnet.

Det är många som lockas till Älvdalen av fisket, och förutom det så finns det också många andra härliga naturupplevelser, som vandring, cykling, bad eller varför inte björnsafari. I de östra delarna är naturen karg och öde, och i väster finns urgamla skogar, stora myrar och skogklädda berg. De flesta av Älvdalens fina fiskevatten är tillgängliga via bil, men känner mig sig äventyrslysten kan man också till fots ta sig till fiskevatten som ligger utanför vägarna.

Älvdalen är ett äventyr som verkligen är värt att upplevas, oavsett om man gör det på en trygg nybörjarkurs eller om man beger sig ut i vildmarken på egen hand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *