Reklambyrå i Falun med fokus på hälsan

Panang Kommunikation AB är en nygammal byrå som vunnit mycket uppmärksamhet den senaste tiden. Byrån är resultatet av en sammanslagning av en webbyrå och en kommunikationsbyrå, och idag kallar man sig enbart för kommunikationsbyrå med digitalt fokus.

Ung byrå med många framgångar

Sedan sammanslagning har man hunnit med att vinna en upphandling i hemkommunen Falun, samt land flera prestigefyllda kunder, men det är trots det inte vad som rönt uppmärksamhet i Dalarna.

Nej, det som väckt uppmärksamhet är företagets satsning på friska medarbetare. På Panang Kommunikation arbetar grafiska formgivare, skribenter, designers och webbutvecklare. Gemensamt för dem är att de alla har relativt stillasittande jobb. Förutom den korta promenaden till och från kaffeautomaten blir det inte så mycket motion under dagarna, något som man bestämde sig för att ändra på.

Rör på dig – få ledigt

Ända sedan starten har webbyrån GFD, en av byråerna som bildade Panang, erbjudit möjlighet att ge blod på arbetstid. Båda byråerna bakom sammanslagningen har också erbjudit friskvårdsbidrag och tid för friskvård under arbetstid. Men det var när byrån lanserade ett poängsystem för pauser och rörelse som det verkligen började hända saker.

Det låter kanske som en utopi, och på V-press älskar vi idén, men på Panang Kommunikation i Falun kan du få ledigt för att du tränar och tar raster. Medarbetarna här har nämligen inte mindre än tio minuters rast varje timme. För varje rast man tar får man en poäng, och när man nått 100 poäng kan dessa växlas in mot en timmes betald ledighet.

Att stå vid sitt skrivbord i en timme ger också en poäng, och att ta ut en friskvårdstimme ger hela fem poäng. Medarbetarna vittnar om ett ökat fokus på friskvård, och satsningen har rönt stor uppmärksamhet även utanför Dalarna.

Vi kommer även fortsättningsvis att nyfiket följa Panangs satsning!

 

Fakta: Panang Kommunikation är en webbyrå / reklambyrå i Falun, Dalarna. Företaget har 11 medarbetare och är idag en av Dalarnas största kommunikationsbyråer. Panang är resultatet av en fusion mellan GFD Webbyrå AB och Univox Marknadskommunikation AB 2014.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *