Så hittar du bäst flyttfirma

Har det blivit dags att flytta? Du är inte ensam. Varje år byter tiotusentals människor i Sverige adress, och aldrig förr anlitar så många av dessa en flyttfirma för att få hjälp med att transportera sina värdesaker och möbler till det nya hemmet. Men hur gör man då egentligen för att hitta en bra flyttfirma? Här är några enkla tips som kan förenkla din vardag.

1. Var ute i god tid
Det här tipset är förstås löjligt uppenbart, men faktum är att många misslyckas med att hitta flyttfirmor som kan hjälpa dem av just detta skäl. Börja helst leta samma dag som du vet vilket datum du ska flytta.

2. Ta in många offerter
Du jämför säkert priser när du handlar mat i butiken. Varför inte jämföra priser och utbud på något som kostar mycket mer och är viktigare än lite mjölk och bröd? Ta in offerter från minst fem stycken flyttfirmor innan du gör ditt val – använd med fördel någon av de offerttjänster som finns på nätet.

3. Vad är det du får?
Stirra dig inte bara blind på priset: se vad flyttfirman erbjuder i form av service, garantier, försäkringar och snabbhet innan du fattar det slutliga beslutet.

4. Förbered och spara pengar
Ju mer och bättre du kan förbereda för flyttfirman desto mer pengar finns det att spara: kan du packa allt själv så att du i princip bara har välstaplade flyttkartonger att transportera kommer det att gå betydligt snabbare för personalen att bära, stapla och köra, än om du har stora högar med lösöre i bostaden.

5. Ta referenser
En ack så viktig men bortglömd del av offertprocesen är att ta referenser från firmornas kunder: kräv att få nummer till minst tre referenser, och googla gärna firmans namn också.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *