Shopping på nätet

Det är nog inte bara jag som älskar fördelarna med nätshopping. Man slipper köer, ingen trängsel i omklädningsrum, ingen stress med att hitta parkering (och betala för den). Man slipper irritetande försäljare som försöker sälja på en någon dyr försäkring som man absolut måste ha, men som sedan inte kommer hjälpa en när olyckan väl är framme…

Jag handlar nästan uteslutande på nätet nuförtiden. Jag behöver knappt åka till mataffären eftersom min matkasse kommer ända fram till dörren. Här kommer mina bästa tips för internetshopping.

Kläder
Att handla kläder på nätet är nog det jag upplever som svårast, eftersom man inte kan prova. Dessutom skiljer sig ofta storlekar från varandra. Man kan inte utgå från att man har en storlek för alla tröjor.
Titta efter storlekstabeller. Ofta finns det ett mått för t.ex. benlängder som man kan utgå ifrån. Ibland finns mer utförliga beskrivningar, där man enkelt kan mäta sig själv och hitta rätt storlek.

Kommentarer och recensioner kan också hjälpa dig. Ibland har kunder t.ex. skrivit att den här klänningen är liten i storlekarna. Dessutom kan man ibland få information om att färgen på bilden kanske inte stämmer överens med verkligheten.

Är man ändå osäker är det bra att hitta en webbutik som har gratis frakt och retur. Då kan man beställa flera storlekar och i lugn och ro och prova hemma!

Elektronik
Här gäller det att läsa på och jämföra. Leta efter många kundrecensioner och fakta om det du tänker köpa. Jämför också priser, och tänk på att lägga på fraktkostanden i din budget om du ska köpa något mer skrymmande.

Alla produkter kommer att lova dig guld och gröna skogar, så här gäller det att vara kritisk och noggrann. Spontanshoppa aldrig elektronik!

Övrigt
Heminredning köper jag ofta på nätet. Där gäller det mest att tänka på att pris och kvalitet faktiskt ofta hänger ihop…
Böcker och filmer är ingen konst, leta bara efter bra priser.
Jag köper även mitt löshår online. Det är väldigt enkelt om man vet vad man ska ha. Vet man inte det brukar man ändå enkelt kunna ringa eller maila ansvariga och få bra hjälp!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *