Bröllopsfotograf – en internationell tillvaro

Att vare bröllopsfotograf av den högre klassen betyder att ens arbetsfält är hela världen. Det blir bra mycket mer än att bara vara en bröllopsfotograf i Stockholm. I takt med att världen blir mindre och mindre, och gränserna långsamt suddas ut, så innebär det att Svenskar allt oftare gifter sig utomlands. Det kan delvis vara med någon utländsk medborgare, men lika gärna för att det är romantiskt. Ett vanligt hederligt Svenskt kyrkbröllop är det visst inget fel med. Men många gifter sig borgerligt, och vill då ha en ceremoni som är lite mer… pampig. Då väljer man gärna, om man har råd, att hålla den på en mer exotisk plats.

Men då vill man ju fortfarande ha bra bröllopsbilder. Och även om det finns bröllopsfotografer på plats, som säkert är kunniga de med, så är det en trygghet i att anlita en Svensk bröllopsfotograf. kommunikationen blir så mycket lättare, och de gemensamma referensramarna gör att bilderna sannolikt blir som ni vill ha dem. Denna kulturella del är viktigare än man kanske tror. En Italiensk eller Japansk fotograf har säkerligen inte riktigt samma inställning till vad som är bra fotografier som en Svensk. Och då kan det bli svårt att förklara vad man egentligen menar.

Så en riktigt bra bröllopsfotograf kommer att få se världen. Det absoluta toppskicket kommer dessutom att vara eftertraktat även av utländska medborgare. Bröllopsfotografering må verka rätt enkelt, men det är en konst få klarar av. Det är därför skillnaderna i pris är så stor. De allra bästa är helt enkelt så mycket bättre, att många är beredda att betala för det. Och att flyga dem till länder världen över. Det låter som en drömtillvaro, och kanske är det också så. Men det tar år att bygga upp sitt rykte till en sådan nivå. År av hårt, hårt arbete.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *